spot_img

Een uitgebreide gids naar praktische hulpmiddelen om zelfstandigheid te behouden

Ouder worden is een veelbesproken onderwerp. Velen zien ertegenop omdat het kan betekenen dat er minder zelfstandigheid en levenskwaliteit is. Het is echter belangrijk om te realiseren dat er vele praktische oplossingen zijn waarmee ouderen hun zelfstandigheid kunnen behouden. In deze uitgebreide gids geven we je tips over verschillende hulpmiddelen die het leven van ouderen makkelijker kunnen maken en er tegelijkertijd voor kunnen zorgen dat ze langer zelfstandig blijven. 

1. Driewielers

Driewielerfietsen is een ideaal vervoermiddel voor ouderen die het wat moeilijker hebben met lopen of fietsen. Driewielers zijn licht, gebruiksvriendelijk en hebben een comfortabele zitting. Vaak zijn driewielers voorzien van andere extra's zoals een mandje voor boodschappen, een boodschappenkar, verlichting en handremmen. Heb je een driewieler voor een bepaalde tijd nodig? Dan kan je een driewieler fiets huren

2. Seniorenbadkamers

Seniorenbadkamers zijn ontworpen om ouderen te helpen bij het douchen en Ze zijn vaak lager, hebben een lagere instap en een veilige antislipvloer. Seniorenbadkamers hebben ook een speciale doucheset met een speciale handdouche, glijbanen, braille-knop en veiligheidsgordel.

3. Aangepaste meubels

Aangepaste meubels kunnen ook een grote hulp zijn voor ouderen. Er zijn speciale meubels die de lichaamshouding van ouderen verbeteren en ze helpen bij het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten. Er zijn speciale fauteuils, bedden en stoelen die aangepast zijn aan de behoeften van ouderen.

4. Rollators

Rollators zijn gemaakt om ouderen te helpen bij het wandelen. Ze hebben een lage instap, handvatten en grote wielen voor extra stabiliteit. Rollators zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen worden uitgerust met verschillende accessoires, zoals een boodschappenmand, verlichting en een verstelbare duwstang.

5. Verhoogde toiletten

Verhoogde toiletten zijn speciaal ontworpen voor ouderen. Ze hebben een lage instap, een verhoogde zitting en een lagere spoelknop, waardoor ze gemakkelijker gebruikt kunnen worden. Verhoogde toiletten hebben meestal ook speciale veiligheidsfeatures, zoals armleggers en een antislipvloer.

6. Medische alertsystemen

Medische alertsystemen zijn een belangrijk hulpmiddel voor ouderen die helemaal alleen wonen. Deze systemen sturen een alarm naar verpleegkundigen of familieleden als er een medisch probleem is opgetreden. Deze systemen zijn ook handig voor mensen met chronische ziekten of die gevoelig zijn voor veranderingen in hun gezondheid.

We hopen dat deze gids je heeft geholpen om meer te weten te komen over praktische hulpmiddelen voor ouderen. Er zijn vele andere hulpmiddelen beschikbaar die je kunnen helpen om je zelfstandigheid te behouden. Als je meer wilt weten over deze zaken, kan je altijd meer informatie zoeken. Het is hierin belangrijk dat je goed kijkt naar wat je nodig hebt hoe lang. 

spot_img

Uitgelicht

Gerelateerde berichten