spot_img

goed uitrusten van je poolhouse

Bij je droomhuis hoort natuurlijk een mooi zwembad om lekker af te kunnen koelen op de warmere dagen van het jaar. Hierbij mag natuurlijk een mooi poolhouse niet ontbreken. Of het nu is om uit de zon of zelfs met airconditioning af te drogen of dat je het poolhouse gebruikt om na een winterse duik op te warmen, een poolhouse kun je niet meer missen bij je zwembad. Maar je wil je poolhouse natuurlijk wel goed bouwen. Hier moet je op letten.

Schuifdeuren

Een mooi poolhouse heeft vaak grote glazen schuifdeuren. Maar bij het uitkiezen van de schuifdeuren moet je letten op enkele dingen. Als je kiest voor een poolhouse met airconditioning en/of verwarming is het belangrijk om altijd dubbel glas te nemen in de schuifdeuren. Zo blijft de warmte of juist de kou binnen. Ook is het belangrijk om een goede deurklink aan te brengen waar je met natte handen je grip niet op verliest.

Dak

Een goed gebouw begint bij een goed dak. Goed nadenken over de dakbedekking is dan ook geen overbodige luxe. Je hebt een dak nodig dat duurzaam is en dat goed isoleert zonder dat het teveel kost. Het geld is namelijk beter besteed aan delen van de inrichting. Een plat dak met een goedkope en makkelijk te leggen dakbedekking zoals EPDM dakbedekking is vaak de slimste keuze. Zo bespaar je geld voor interessantere luxe terwijl je toch een duurzaam en goed dak legt. Dit is extra belangrijk wanneer je airconditioning en/of verwarming wil aanleggen. Een goed dak met een goede daktrim helpt om de warmte en/of de kou binnen te houden.

Hout

Traditioneel heeft een poolhouse een mooi klassiek houten exterieur. Hout is echter een erg not doen materiaal op het moment, gezien de grote ontbossing die plaatsvindt in de wereld. Kwaliteitshout is daarom vaak hout waar veel nadelen voor het milieu, andere diersoorten en ook andere mensen aan vast zit. Zorg er daarom altijd voor dat je gebruik maakt van gerecycled hout en geen flater slaat met goedkoper hout met dit morele gewicht eraan. Dit duurzame hout is de meerprijs zeker waard op de lange termijn.

Inrichting

De inrichting kun je volledig naar jouw smaak inrichten natuurlijk. Er zijn echter enkele ‘essentials’. Zorg ervoor dat er een EHBO kist aanwezig is en dat je voldoende ruimte hebt om deze te gebruiken. Loungestoelen kunnen ook wel onder deze categorie geschaard worden, ook voor het gebruik van de EHBO kist. Verder is een kast om handdoeken en andere spullen te bewaren zoals zonnebrand zeker belangrijk. Dan zijn er nog optionele elementen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een douche in je poolhouse te plaatsen. Of een jacuzzi voor de koude winterdagen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

spot_img

Uitgelicht

Gerelateerde berichten