spot_img

Huis gezelliger maken? Zó voel je je er meer thuis!

Uiteraard wil je dat je woning de fijnste plek is om te vertoeven. Maar het kan zo zijn dat je je niet helemaal comfortabel voelt in je eigen huis. Met name bij nieuwbouwwoningen kan dit het geval zijn, om maar iets te noemen. Je hebt meer gezelligheid nodig om je heen! Met déze tips voel je je in no time thuis in je eigen huis.

Koffiehoekje inrichten

We beginnen met een grijpbaar voorbeeld, om even in te komen. Waar veel mensen gezelligheid opzoeken? In de horeca! Dit gevoel kun je thuis een beetje nabootsen. Nu is het nogal wat om direct een hele bar in te richten, maar er is nog meer om aan te denken. Een mooie koffiehoek bijvoorbeeld. Plaats een tafeltje of kastje in de keuken of woonkamer, waar je je koffiespullen een centrale plek geeft. Plaats hier het koffiezetapparaat, maar natuurlijk net zo goed je favoriete koffie. Denk aan smaakvolle koffiecups, die je in een leuke houder zet. Of ga voor koffie van een populair merk, om nog meer dat horecagevoel te creëren. Zo kennen we Starbucks koffie allemaal wel. Nu nog vrolijk koffieservies erbij, en de boel is al helemaal compleet. Het is toch een feest om hier elke dag tegenaan te kijken?

Warme kleuren bij de inrichting

Van een specifiek en praktisch voorbeeld gaan we naar een conceptuele verandering die je kunt toepassen in je interieur. De kleuren die je uitkiest, zijn heel belangrijk voor de sfeer. Kijk eens om je heen: heb je veel kille, koude kleuren in je woning? Denk aan wit, zwart, grijs en blauw. Dit doet de gezelligheid niet ten goede. Kies liever voor warme kleuren, zoals rood, oranje, zand, bruin, groen en geel. Dat zorgt voor een heel ander plaatje. Je kunt ook een enkele warme kleur centraal stellen, als je een rustige uitstraling tevens van belang vindt in de woning. Mosterdgeel of bordeauxrood bijvoorbeeld. Durf ook gerust de muur in een warme kleur te schilderen. Dit staat namelijk een stuk gezelliger dan een standaard witte muur.

Ronde vormen

Wist je al dat de vormen in je woning een rol spelen bij de uitstraling? Het klinkt misschien gek, maar het is écht zo. Strakke vormen kunnen er kil uitzien, zoals meubels en accessoires in een vierkant of rechthoek. Je interieur krijgt juist een vriendelijker karakter als je voor ronde vormen kiest. Denk aan een rond vloerkleed of een ronde tafel! Natuurlijk hoeven niet direct alle items in je huis rond te zijn, want dat zou er ook weer gek uitzien. Maar een paar ronde vormen kun je zeker een plekje geven. En er zijn genoeg accessoires met een ronde vorm te vinden, mocht je weinig ruimte meer over hebben in huis. Denk aan vazen of kunstwerken voor aan de muur!

Natuurlijke materialen

Ook natuurlijke materialen zorgen voor sfeer in huis. We geven je wat concrete voorbeelden, die je direct kunt bestellen: tafels van robuust hout, vloerkleden van jute, rotan lampen en linnen wanddecoratie. Wat hierin terugkomt? Natuurlijke materialen kennen vaak warme kleuren, waar we het hierboven al over hadden. Op die manier komt dus alles samen!

spot_img

Uitgelicht

Gerelateerde berichten