spot_img

Uitvaartzorg kan je bijstaan in een moeilijke tijd

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Een tijd van geboren worden en een tijd van leven. Natuurlijk zit daar, als het goed is, een hele tijd tussen, maar het sterven is een belangrijk onderdeel van ieders leven. Of het nu gaat over je eigen stervelijkheid of om het overlijden van een familielid of vriend, vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Toch is en blijft het een moeilijke tijd, een tijd waar je wel wat hulp kunt gebruiken. Zeker bij het overlijden van een familielid of partner komt er heel wat kijken. Gelukkig bestaat er uitvaartzorg. Uitvaartzorg staat voor je klaar met raad en daad.

Uitvaartzorg is onmisbaar in deze moeilijke tijd

Het kan zjin dat je alles rondom een uitvaart zelf wil regelen. Wist je dat dat ook kan met behulp van de uitvaartzorg en de uitvaartverzorger? De uitvaartverzorger weet precies wat er allemaal geregeld moet worden voor, bijvoorbeeld, een crematie Amsterdam. Welke regels gevolgd moeten worden, waar je aan moet voldoen en of er een vergunning nodig is om de asresten van de overledene bij te kunnen zetten in een urnenmuur of uit te strooien op een bepaalde plek. Samen met de uitvaartzorg kun je precies die uitvaart regelen die past bij de overledene en zijn of haar nagedachtenis.

Er is meer mogelijk dan je denkt

Was de overledene altijd op het water te vinden? Dan is het wel erg mooi om, samen met de overledene, nog een rondvaart te maken. Dat kan. Wil je geen traditionele kist maar een uniek exemplaar? Dat kan ook. Wil je tijdens de uitvaartdienst een speciale manier van herdenken? Ook dat kan. Als je maar weet hoe je het moet regelen. En daar komt de uitvaartverzorger bij kijken. Hij of zij weet precies wat mag en kan. Er kan altijd weer meer dan je vooraf zou denken.

Geen kopje koffie met cake

Steeds meer mensen willen, in plaats van koffie en cake na de dienst, iets anders. Je kunt zelf aangeven waar de overledene nu echt van hield. Was het een persoon die wel van een feestje hield? Dan is een afscheid met een borreltje en bitterballen een goed idee. Was de overledene gek op ijs? Dan kan iedereen die aanwezig is bij de dienst rekenen op een ijsje. En zo zijn er nog veel meer unieke dingen te bedenken die je kunt toepassen om de persoon te eren en te gedenken.

spot_img

Uitgelicht

Gerelateerde berichten