spot_img

De ruggengraat van je bedrijf

Hoe goed werkt jouw bedrijf vanbinnen? Wat is de workflow van jouw kantoor? Is je organisatie wel helemaal wat je wil dat het is, en zijn je werknemers tevreden met hoe alles nu gaat? Als je van één of meer van deze vragen een beetje zenuwachtig wordt als werkgever; geen paniek! Laten we snel jouw bedrijf weer op de rails krijgen, en zorgen dat er altijd genoeg inkt printer is en de taak van toner kopen niet ineens op jouw bureau terecht komt.

De workflow

De flow van je kantoor is, allereerst, iets wat je op een praktische manier kan benaderen. Kijk eens naar de ruimte die je hebt. Architectonisch kan je er, hoogstwaarschijnlijk, niet zoveel aan veranderen, maar vaak hoeft dat ook helemaal niet. Begin met de ruimte waar je werknemers hun werk doen: is het een open ruimte met genoeg natuurlijke lichtinval en ruimte voor communicatie én concentratie? Zijn er genoeg faciliteiten aanwezig voor al je werknemers; heeft iedereen hun eigen bureau of andere space? Of is het juist een in blokjes-ingedeelde ruimte waar iedereen in zijn eigen hokje werkt? Een goede flow van werkruimte naar kantine en vergaderruimte, met genoeg afstand tussen kantine en werkruimtes, is ook erg belangrijk. In een goede, goed verlichte werkruimte krijgen je werknemers het gevoel dat ze op hun eigen manier hun werk mogen verrichten, en dat mogen doen in een ruimte die is ingericht op hun comfort. 

De praktische dingen

Een andere wervel in de ruggengraat van je bedrijf is je algemene organisatie. Dan hebben we het over de kleine dingen, zoals zorgen dat er altijd genoeg inkt printer is en dat toner kopen bovenaan iemands lijstje staat, maar ook over ervoor zorgen dat er altijd iemand is die ervoor kan zorgen dat al je machines en apparaten goed werken. Van laptops en desktops die je werknemers draaiende houden, tot de printers en kopieermachines die ervoor zorgen dat alle vergaderingen en administratie op orde zijn. Dit soort dingen zijn uiteraard allemaal uit te besteden, maar het is belangrijk dat je erop focust en er als werkgever zicht op hebt. Dit kan een bedrijf maken of breken, al die kleine werveltjes. 

 

Loop dus de ruggengraat van je bedrijf, al die kleine organisatorische en HR-dingetjes, regelmatig na. Is de werkruimte nog geschikt? Doen je printers het goed, en is er inkt printer? Als je hier overzicht op hebt zal je bedrijf een stuk beter functioneren, en jij als werkgever ook. 

spot_img

Uitgelicht

Gerelateerde berichten