spot_img

Zo kies je de perfecte ronde bril voor jouw gezichtsvorm

Ronde brillen zijn helemaal terug van weggeweest. Met hun speelse en tegelijkertijd klassieke uitstraling zijn ze een populaire keuze voor velen. Maar niet elke ronde bril staat bij iedere gezichtsvorm. Het is belangrijk om te weten welke stijl het beste bij je past.

Heb je een vierkant gezicht, dan verzachten ronde brillen de lijnen en hoeken van je gezicht. Bij een ovale gezichtsvorm heb je het geluk dat vrijwel elke bril jou staat, maar een ronde bril accentueert je gezichtslijnen op een natuurlijke manier. En als je een rechthoekig gezicht hebt, voegt een ronde bril wat zachtheid toe aan de langere lijnen.

Naast de vorm van je gezicht is het ook belangrijk om te kijken naar de grootte van de bril in verhouding tot je gezicht. Een te kleine bril kan wegvallen op een groter gezicht, terwijl een te grote bril juist overweldigend kan zijn op een kleiner gezicht. Probeer dus verschillende maten uit om de perfecte match te vinden.

De invloed van materiaal op je keuze

Niet alleen de vorm, maar ook het materiaal van de bril speelt een grote rol in hoe deze staat en aanvoelt. Kunststof brillen bieden vaak een breder scala aan kleuren en patronen, wat geweldig is als je wilt dat je bril een statement maakt. Metalen brillen daarentegen hebben vaak een meer ingetogen look en kunnen zorgen voor een verfijnde uitstraling.

Binnen deze materialen zijn er nog talloze varianten. Zo kun je kiezen voor een volledig kunststof montuur of gaan voor een combinatie met metalen details. Titanium is bijvoorbeeld lichtgewicht en duurzaam, ideaal als je op zoek bent naar comfort en kwaliteit. Denk dus goed na over wat je belangrijk vindt: de stijl, het comfort of misschien wel beide?

Trendy tinten en kleuren die je stijl definiëren

Als het aankomt op kleur, kun je met een ronde bril alle kanten op. Ga je voor klassiek zwart of bruin of durf je het aan met een opvallendere kleur zoals bordeauxrood of blauw? De kleur van het montuur kan veel zeggen over jouw persoonlijke stijl en hoe je wilt dat anderen jou zien.

Een gekleurde bril kan net dat beetje extra toevoegen aan je outfit en kan zelfs dienen als jouw handelsmerk. Het kan ook leuk zijn om je bril af te stemmen op de seizoenen; lichtere kleuren in de lente en zomer, donkerdere tinten in de herfst en winter.

Waar moet je op letten bij het passen

Het passen van een ronde bril gaat verder dan alleen kijken of deze goed staat. Het is ook belangrijk dat de bril comfortabel zit en niet knelt bij je slapen of op de neusbrug. Let ook op de lengte van de pootjes – deze moeten lang genoeg zijn om comfortabel achter je oren te passen zonder te buigen.

Met behulp van virtuele paskamers kun je tegenwoordig al een goede inschatting maken van hoe een bepaald model bij jou staat. Toch blijft het belangrijk om de bril in het echt te proberen, omdat alleen dan echt gevoeld kan worden hoe hij zit.

Tips voor het onderhoud van je ronde bril

Eenmaal de perfecte ronde bril gevonden, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Daarom is goed onderhoud essentieel. Reinig de glazen regelmatig met water en een speciale brillenspray of met behulp van vochtige doekjes die speciaal voor brillenglazen bedoeld zijn.

Het montuur zelf kun je schoonmaken met milde zeep en water, pas echter op met hete temperaturen – deze kunnen kunststof monturen vervormen. Berg je bril altijd op in een stevig etui wanneer je hem niet draagt om krassen en andere schade te voorkomen.

Waar vind je de beste deals voor ronde brillen

Online winkelen voor brillen is populairder dan ooit, en dat geldt ook voor het ronde bril bestellen. Webshops zoals Charlie Temple bieden een breed assortiment aan stijlen tegen betaalbare prijzen. Ze hebben vaak acties en aanbiedingen die ervoor zorgen dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn.

Bij Charlie Temple kun je eenvoudig thuis verschillende modellen proberen door middel van hun virtuele paskamer. Zo kun je rustig bekijken welke bril het beste bij jou past zonder direct naar de winkel te hoeven gaan. Bovendien heb je vaak recht op goede retourvoorwaarden, mocht de bril toch niet helemaal naar wens zijn.

spot_img

Uitgelicht

Gerelateerde berichten