spot_img

De meest effectieve zorg voor uw houten meubelen!

Houten meubels. Een goede toevoeging aan uw woning met een traditionele uitstraling. Een juiste behandeling is vereist om houtwerk van goede kwaliteit zo lang mogelijk te behouden en ook om de levensverwachting te verlengen. Zeker als je daadwerkelijk unieke houten meubels hebt laten maken bij een goede meubelmakerij, is het zonde om deze niet te houden. Zowel voor het hout als voor jezelf zal het zeker veerkrachtige voldoening bieden als je deze suggesties opvolgt.

Vocht

Zorg ervoor dat uw houten meubelen de juiste luchtvochtigheid hebben. Alleen dat houdt het hout prachtig. Hout kan 'functioneren'. Dit geeft aan dat het onder invloed van bepaalde factoren van vorm en raamwerk kan veranderen. Als uw houten tafel of kast in een droge lucht staat, wordt het hout vaak droog en ook hard, waardoor het kan verdelen. Als uw houtwerk te nat wordt, kan het verminderen of opzwellen. In uw huis zijn de temperaturen meestal precies goed voor houten meubels, maar wees vooral voorzichtig met meubels in kelders, zolders en veranda's.

Wrijven

Gebruik kan krassen of vlekken op houten meubels veroorzaken. Deze kunnen eenvoudig en snel worden verwijderd met een vloerwas. Bovendien brengt u met een vloerwas een beschermlaag aan op de houten meubels, zodat deze bij meer gebruik zeker veel minder snel en ook minder sterk beschadigd raakt. Het opfleuren van bijvoorbeeld kasten en tafels geeft een glanzend effect op het meubilair en ook een frisse geur van hout. Een vloerwas is speciaal gemaakt voor meubels in de woning en is niet immuun voor grote hoeveelheden water.

Vlekken

Hout kan verkleuren bij veel zonlicht. Vaak is dit een bleke en ook doffe kleur die niet erg aantrekkelijk wordt gevonden. Dit zal niet snel gebeuren als er houten meubelen in je huis staan, maar het zal zeker gebeuren als deze volledig in de zon staan. Focus daarnaast op ramen zodat je tafel bijvoorbeeld niet deels bevlekt is. Er is echt absoluut niets te doen tegen verkleuring. Je kunt een houten tafel nog een keer schilderen, maar dit geeft niet altijd een geweldig effect en heeft ook geen zin bij gedeeltelijk aangeslagen tafels. Let dus goed op waar je je houten meubels plaatst.

Om op te ruimen

Hout is echt bewust stof en smurrie. Daarom is het essentieel om houten meubels dagelijks schoon te maken met een natte en ook schone doek. Dit voorkomt dat vuil direct in het hout trekt en bederft. Het is raadzaam om houten meubels regelmatig schoon te maken, omdat dit de levensduur verlengt. Als tip voor houten tafels zou ik zeker aanraden om zowel achtbanen als placemats te gebruiken. Het bespaart schoonmaakwerk en beschermt de tafel!

spot_img

Uitgelicht

Gerelateerde berichten