spot_img

5 lekkere bierkleuren

De onderstaande kleurnamen zullen de bierliefhebber zeker bekend voorkomen. Dit zijn de meest gegeten bieren die in verschillende varianten op de markt komen. Wie meer wil weten over deze bieren, moet verder lezen. Misschien ontdek je nieuwe feiten over je favoriete bier.

Blond

Goudharig bier dankt zijn naam aan de goudgele tint van het bier. Deze bieren zijn zowel fris als zacht van smaak doordat ze uit minder sprongen bestaan ​​dan andere bieren. Blond bier wordt in sommige gevallen ook wel omschreven als een zoet bier. Daarom is blond bier vooral populair in het zomerseizoen. Blond bier valt onder de speciaalbieren van hoge gisting. Het is een Belgische bierstijl en het alcoholpercentage varieert tussen de 6% en 9%.

Amber

Amberkleurig bier is een minder bekende kleur omdat dit bier eigenlijk geen type op zich is. Toch zijn deze koperkleurige bieren best bekend. Het amberkleurige bier dankt zijn schaduw aan de bleke mouten die bij het brouwproces worden gebruikt. Het bier is bij voorkeur pittig en heeft een lage tot gereedschapswrok. De alcoholpercentages van deze bruingele bieren variëren 4,4% en ook 6,1%.

Bruinachtig

Bruinachtig of donker bier dankt zijn naam normaal gesproken aan de donkerbruine kleur van het bier. In het verleden werd vooral in het ontwikkelproces puur bruine mout gebruikt, maar dat is tegenwoordig anders. Het bier is gemaakt met lichte mout waar we ook donkere mouten aan toevoegen. Dit geeft bruinachtig bier een aangename afdronk en geniet vooral de voorkeur bij vrouwen. Het alcoholpercentage varieert tussen de 4% en 6%.

Zwart

Zwart bier is een Duits pils met een ondoorzichtige zwarte tint. Bij het brouwen van deze bieren worden alleen donkere mouten gebruikt. Zwart bier heeft een lage gisting en het alcoholpercentage varieert van 4,5% tot 5%. Het bier heeft een branderig bittere smaak met een verminderde aangename afdronk en het aroma heeft veel aroma's van de gebakken mout.

Roos

Rosébier dankt zijn naam aan de rozerode kleur. Het bier heeft zowel een frisse als een zoete voorkeur die vaak lijkt op framboos, kers of aardbei. Het is een licht bier dat vooral in de zomer bedwelmd wordt. Van oorsprong is een rosébier een witbier waaraan tijdens het ontwikkelingsproces vruchtensappen worden toegevoegd. Hierdoor ontstaat de fruitige smaak. Het alcoholpercentage van rosébier ligt meestal rond de 3%.

 

spot_img

Uitgelicht

Gerelateerde berichten