spot_img

Vissen in je vrije tijd

Bijna een en een half miljoen Nederlanders die in hun vrije tijd aan sportvissen doen. Meer dan 580.000 vissers zijn aangesloten bij een hengelsportvereniging. In vergelijking met andere verenigingen in Nederland heeft de hengelsportorganisatie eigenlijk een beperkte maatschappelijke functie. 40% van de deelnemers heeft weinig of geen contact met andere vissers of de visvereniging zelf. Maar het hengelwater is ook echt cruciaal voor doorgewinterde vissers. Bij het zoeken naar geschikt viswater letten veel vissers op de rust (79%), de vismogelijkheden vanaf de kust (78%) en de adembenemende natuur (78%). Bijna driekwart (73%) van de vissers vindt het eveneens een goede suggestie om veel minder ervaren vissers op weg te helpen. De helft van de vissers wil zelf hulp van anderen. Evenals meer dan de helft van alle vissers is tevreden of zeer tevreden over de vangsten, zowel wat betreft het aantal vissen, de afmetingen van de vissen als de soorten vissen die worden gevangen. Bijna een kwart daarentegen suggereert dat ze behoefte hebben aan betere vangsten. Maar hoe begin je als beginnend visser?

Voor plezier

Hoe fijn is het als je op je gemak kunt gaan vissen met een heerlijk zonnetje. Je geniet van de buitenlucht en het is een geweldige manier om je vrije tijd te investeren. De meest effectieve manier om een ​​goede visser te worden, is door met een hengel te beginnen. Een set hengel suggereert een hengel zonder draaiende haspel, een "stok" met een harnas eraan bevestigd. Een harnas is de naam van je lijn met de drijver, enkele lijnen en ook de haak eraan. Met een verzorgde hengel kun je behoorlijk grote vissen vangen! Het is het handigst om te beginnen op stilstaand of zeer langzaam stromend water. Daar blijft je dobber op zijn plaats en kun je ook nog een voederplek maken. Door te oefenen met een hengel ontdek je de basis van het vissen het beste. Het is ook belangrijk om zeer zorgvuldig te kijken naar specifiek aas en voer.

Karpervissen

Karpervissen is een geweldig tijdverdrijf voor echte ervaren vissers. De karper behoort tot de grootste en sterkste zoetwatervissen van Nederland. Karpers kunnen tot 125 cm lang worden en tot 45 kg wegen. En dat maakt het karpervissen natuurlijk een stuk interessanter dan voor de lol! Karpervissen, aan de andere kant, vereist veel meer expertise dan "gewone" vissen en is ook niet iets wat je zomaar doet. Wil je echt voor een langere periode op karper gaan vissen? Daarna is een beetverklikker zeker geen overbodige high-end. Hierdoor weet je ook sneller of de karper je aas heeft aangevallen!

spot_img

Uitgelicht

Gerelateerde berichten