spot_img

Pakken dragen als een pro

Jij wil graag pakken gaan dragen. Of je er nu altijd al uit hebt willen zien als een Peaky Blinder, of graag wat professioneler op kantoor komt; je wil graag pakken dragen, maar vraagt je een paar dingen af. Hoe bouw je nu de ideale pakkengarderobe? Is dat een kwestie van een paar goede heren overhemden (bijvoorbeeld Calvin Klein overhemden) en een goede das, of zit er meer achter? En hoe maak je een pak nu écht van jou? Lees snel verder. 

Traditiegetrouw

Het dragen van pakken doen we al vrij lang. Mannen, vrouwen, alles daartussenin én daarbuiten; iedereen ziet er goed uit in een pak. Het is een elegant, sierlijk kledingstuk wat je zo chic of zo casual kan dragen als je zelf wil. Ook is het bij een pak juist mooi om je eigen touch eraan te geven. Stel je een simpel blauw pak voor, en voeg er nu een speldje aan toe van je favoriete superheld, subtiel op de lapel. Of draag je overal strikjes bij, en geef je alle pakken die je draagt daarmee een speelse touch? Misschien wissel je de bloezen voor turtlenecks voor een chiquere en toch meer casual uitstraling, of draag je ringen en kettingen om alsnog uit te drukken wie je bent. En wie weet stroop je de mouwen van je overhemd op en prijken daaronderuit allerlei gedetailleerde tattoos. Kortom; kleed een pak zoals jij dat wil. 

Jouw eerste pakken

Een goede pakkengarderobe begint, zoals veel dingen, met een ijzersterke basis. Deze komt neer op een goed zwart pak én een goed blauw pak, om mee te beginnen. Een paar witte heren overhemden, een paar zwarte én als je voor je werk meer pakken moet gaan dragen; een of twee lichtblauwe overhemden doen het ook altijd goed, voor die echte kantoor-look. Vervolgens is het goed om te investeren in een grijs pak en een bruin pak. Het toffe aan die garderobe? Alle jasjes kunnen met alle broeken, en alle overhemden kunnen met alle jasjes. Zo heb je dus niet vier outfits, maar oneindig veel meer. Ook is het bij pakken goed om te onthouden dat de leertjes van je bretels óf je riem, nooit allebei, moeten matchen met de kleur van je schoenen. Bruine schoenen, bruine riem of bretelleertjes. Niet de hele bretels, het is slimmer om die in de kleur van je jasje te dragen. Maar de leertjes. 

 

Pakken dragen is voor iedereen, wat je genderidentiteit ook mag zijn. Veel plezier!

spot_img

Uitgelicht

Gerelateerde berichten